V Náchodě opravují dopravní uzel. Kolaps se zatím nekoná

Náchod - Oprava kruhového objezdu zvaného Slávie v Náchodě na tranzitní silnici do Polska zatím dopravní potíže nepůsobí. Polovina objezdu byla ráno uzavřena a přes průjezdnou polovinu pouštějí stavbaři auta kyvadlově. Některým uzavřeným ulicím se řidiči musejí vyhýbat po objížďkách. Oprava objezdu potrvá do poloviny června.

Jednadvacetitisícový Náchod patří k dopravně nejzatíženějším městům v Královéhradeckém kraji, denně jeho komunikace využijí desítky tisíc aut. „Řidiči o omezení dopředu věděli a zřejmě se na něj připravili. I proto byl provoz dnes dopoledne plynulý, čekání u křižovatky nebylo delší než obvykle,“ uvedla mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Radnice podle ní informovala o omezení provozu kamionové přepravce v Česku, Polsku a Pobaltí s doporučením, aby se cestám přes město raději vyhnuli. Přestože je provoz zatím bezproblémový, Adlof nevyloučila, že komplikace spojené s dlouhými kolonami se mohou objevit v dalších dnech či týdnech.

Stavbaři přiškrtili dopravní tepnu v Náchodě (zdroj: ČT24)

Po Slávii přijde na řadu výstavba nové okružní křižovatky u Čedoku, která potrvá do podzimu. Křižovatka u Čedoku je nejsložitějším dopravním uzlem ve městě. Nové kruhové objezdy by měly zlepšit plynulost a bezpečnost dopravy ve městě. Náklady na opravy činí zhruba 50 milionů korun, investorem je Ředitelství silnic a dálnic.