Neznámý muž pořezal cestujícího v metru

Praha - Jednoho z cestujících v metru ráno pořezal nožem neznámý muž. Při výstupu ze soupravy ve stanici Invalidovna na devětatřicetiletého muže zaútočil. Způsobil mu hlubokou řeznou ránu na krku, po ošetření na místě byl napadený převezen do nemocnice Na Bulovce.

K incidentu došlo kolem půl osmé ráno, podle policejní mluvčí Jany Rösslerové poskytli zraněnému první pomoc lidé v metru. Záchranářům muže předali o jednu stanici dál. Útočník zřejmě v červené bundě mezitím utekl. Podle policejní mluvčí Jany Rösslerové nic nenasvědčuje tomu, že by se znali.

Muže s nožem policie hledá. „Kriminalisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, za což hrozí útočníkovi v případě dopadení a odsouzení až desetiletý pobyt ve vězení,“ uvedla Jana Rösslerová. Policisté žádají veřejnost, aby se s případnými informacemi obrátila na linku 158.

Profil útočníka:

Útočníkovi je podle výpovědí svědků kolem 30 let, má štíhlou postavu, světlou pleť a krátké hnědé vlasy. V době, kdy pořezal dalšího cestujícího, měl na sobě světle modré džíny, červenou zimní bundu a pod ní šedomodrou mikinu s kapucí. Na nohou měl béžové nebo světle hnědé boty, na zádech červenou krosnu. Policisté žádají veřejnost, aby se s případnými informacemi obrátila na linku 158.

Policejní záběr hledaného muže
Zdroj: ČT24/Policie ČR