Sklad sena vzplál jako papír. Škoda 2,5 milionu jde na vrub žháři

Bohuslavice (Náchodsko) – V neděli časně ráno zachvátil požár v Bohuslavicích na Náchodsku sklad se senem. Úplná likvidace požáru zabere zřejmě několik dní, škoda se odhaduje na 2,5 milionu korun. Policisté přičítají požár žháři.

Sklad dlouhý asi 50 metrů začal hořet před čtvrtou hodinou ranní. Hala s uskladněnou slámou vzplála naráz a velmi mohutně. Podle expertů šlo o čin žháře, hasiči a policisté mají podezření na jeho činnost v oblasti už delší dobu.

Za posledních 5 let hořelo v okolí Bohuslavic patnáctkrát, z toho v devíti případech šlo o majetek zemědělské firmy ZEPO Bohuslavice. Jejího ředitele Josefa Lukáška napadl před časem neznámý útočník maskovaný kuklou přímo v podniku.

Bohuslavickou firmu sužuje žhář (zdroj: ČT24)

Vedení firmy netuší, kdo si vzal do hledáčku její majetek. Podle reportéra České televize Vlastimila Weinera vede firma spory s některými farmáři z okolí kvůli pozemkům. Farmáři totiž koupili pozemky v okolí Bohuslavic, ale ZEPO na ně má dlouhodobou nájemní smlouvu a odmítá jim je vydat, dokud nájemní smlouvy nevyprší.