Muži, který srazil studenty u Ivaně, hrozí vězení

Brno - Až šest let za mřížemi hrozí muži, který loni v červnu najel do skupiny studentů. Osmatřicetiletý profesionální řidič je obžalovaný z usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví. Při srážce u Ivaně na Pohořelicku zemřela jedna dívka a několik dalších studentů bylo zraněno.

Loňský školní rok chtěla třída z brněnské Střední průmyslové školy završit výletem do okolí Novomlýnských nádrží. Místo odpočinku a zábavy ale přišla tragédie. Do zhruba dvacetičlenné skupiny, která šla pěšky po silnici u Ivaně poblíž Pohořelic, najel řidič dodávky. Jedna středoškolačka nehodu nepřežila, i když se ji svědci nehody i záchranáři snažili resuscitovat. Dalších osm studentů utrpělo středně těžká a lehká zranění.

Profesionální šofér se nyní bude z nehody zpovídat před břeclavským soudem. Podle jeho pracovníků bude totiž pravděpodobně nařízeno hlavního líčení. V případě, že soud řidiče uzná vinným, může si odsedět až šest let.

Nehoda se stala loni 23. června okolo 16. hodiny odpoledne na silnici třetí třídy. Ta je odbočkou z hlavního tahu z Brna na Mikulov. Řidič touto trasou údajně projížděl několikrát denně a nepřehledný úsek tedy znal. Už dříve tvrdil, že do skupiny najel, protože se vyhýbal jinému autu. To se ale nepotvrdilo. Během nehody nebyl muž pod vlivem alkoholu ani drog.