Pražští policisté hledají pachatele brutálního znásilnění ženy v Krči

Praha - Pražští policisté řeší další případ brutálního znásilnění mladé ženy. Útočník si devětadvacetiletou ženu vyhlédl ve středu ráno poblíž krčské nemocnice. Vytáhl ji z davu lidí a odešel s ní až do parku v areálu nedaleké školy. Tam ji víc než hodinu znásilňoval a bil. Muž je asi 165 až 170 centimetrů vysoký, na sobě měl černé oblečení včetně čepice.

Podle napadené ženy mluvil útočník česky údajně s ukrajinským přízvukem. „Poškozená uvedla, že s ní pachatel po celou dobu komunikoval. Mimo jiné uvedl, že se takového jednání nedopouští poprvé,“ řekl České televizi mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Před týdnem se přitom staly dva podobé případy na Jižním Městě. V souvislosti s prvním napadením třiadvacetileté dívky, ke kterému došlo poblíž ulice Petýrkova, už policie v neděli zadržela podezřelého mladíka. „Jedná se konkrétně o pětadvacetiletého Asiata. S ohledem na skutečnost, že útok na poškozenou byl značně brutální a mohl vést ke smrti napadené, obvinil vyšetřovatel zadrženého z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu,“ uvedl Hulan.

Policie pátrá i po pachateli brutálního napadení z ulice Archimédova

Podle mluvčího se ale kiminalistům doposud nepodařilo zjistit jedinou skutečnost, která by obviněného muže spojovala s druhým útokem. K tomu došlo v neděli v noci. Třiatřicetiletou ženu našel náhodný kolemjdoucí zraněnou na trávníku poblíž křižovatky ulic Archimédova a Rezlerova přibližně ve čtvrt na čtyři ráno. Napadená žena je ve velmi vážném stavu.

„Detektivové oddělení vražd prosí o pomoc širokou veřejnost. Apelují na každého, kdo se v neděli, minimálně od jedné do dvou hodin ráno pohyboval poblíž, nebo v ulici Archimédova, a zaznamenal zde cokoliv podezřelého, ať o tom informuje kriminalisty prostřednictvím linky tísňového volání 158. Stejně tak přivítáme informace o čemkoliv mimořádném od každého, kdo cestoval v neděli prvním nočním autobusem linky 511, který ze zastávky Háje odjížděl minutu po jedné hodině ráno,“ informovala policie na svém webu.