Ve Vltavě plavalo tělo – možná ztracený Brit

Praha – Vltava vydala na pražském Smíchově mrtvé mužské tělo. Policie nyní zjišťuje jeho totožnost a příčinu smrti. Nevyloučila, že jde o pohřešovaného Brita, který se ztratil při nočním tahu Prahou v polovině listopadu. Policejní mluvčí Andrea Zoulová však zdůraznila, že může jít také o kteréhokoli jiného pohřešovaného člověka.

Britského turistu Karla Leonarda Lawa hledá policie již tři týdny. Od jeho příbuzných si vysloužila obvinění z nečinnosti, nyní však věří, že nalezla jeho tělo. Mohlo by se jednat o osobu, které si povšimli strážníci dnes po poledni na Smíchově. Zatím ale není jasné, zda je to opravdu pohřešovaný turista, podle policejní mluvčí nebylo tělo vyzvednuté z Vltavy v takovém stavu, aby bylo možné ihned ho identifikovat. „Podle předběžných informací jde o muže, který byl spoře oděn. Tělo mohlo být podle lékaře ve vodě tři až pět týdnů, takže je předčasné určit i věk osoby,“ uvedla mluvčí Andrea Zoulová.

Koho řeka vydala, by mohlo být jasné nejdříve v pondělí, až budou výsledky soudní pitvy. Policie potom musí prověřit všechny osoby v databázi hledaných a pohřešovaných, než vyloučí nebo potvrdí, zda jde o nezvěstného Lawa.

Čtyřiatřicetiletý Karl Leonard Law přijel do Prahy na oslavu svého bratrance, který se loučil se svobodou. Policie uvedla, že muž před svým zmizením užíval „v hojné míře“ alkohol a drogy. Podle přátel a příbuzných, kteří také byli na rozlučce, všichni v noci popíjeli a během přesunu mezi bary se skupinka rozdělila a Law se ztratil. Svědci se však neshodli, kde a kdy přesně zmizel.