Požár pily ve Valašském Meziříčí způsobil škody za miliony

Valašské Meziříčí – Požár začal v autodílně areálu ještě v úterý odpoledne, rozšířil se i na další objekty bývalé pily. Hasiči pak požár lokalizovali v noci na středu, na místě zasahovalo dvacet jednotek hasičů. Na místě od rána pracují i vyšetřovatelé. Hasiči vzhledem k rozsahu požáru vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu, nyní probíhají hlavně likvidační práce.

„Požár vznikl v autodílně při opravě automobilu, poté se rychle rozšířil dál,“ uvedl starosta Robert Stržínek, podle kterého jsou v areálu kromě dřevovýroby také sklady. Podle mluvčího krajských hasičů Libora Netopila ještě není příčina známa. Teprve dnes ráno se na místo mohli dostat vyšetřovatelé, předtím práci znemožňoval stav požáru. Lehce zraněni byli pouze dva zaměstnanci. Město kvůli velkému dýmu vydalo upozornění, aby lidé nevětrali a nevycházeli z domu.

Škoda po požáru půjde do milionů korun. Lokalizovat požár, a tedy zabránit dalšímu šíření se hasičům podařilo před jednáctou v noci, počet zasahujících jendotek se z dvaceti začal snižovat na sedm. V noci pokračovalo dohašování a likvidační práce.