Žhář zapálil na brněnském sídlišti auta, škoda za milion

Brno – Auta hned na dvou místech zapálil v noci na dnešek v Brně-Bystrci neznámý pachatel. Plameny čtyři vozy zničily a dalších devět poškodily. Škoda se zatím odhaduje na milion korun. Nikdo nebyl zraněn. Případem se zabývá policie, která už potvrdila, že požár někdo založil úmyslně. Zda spolu případy souvisejí a kdo za nimi stojí, policisté zatím zjišťují.

Poprvé se ve tři hodiny ráno ocitla v plamenech dodávka v Ondrouškově ulici. Oheň poškodil další dvě sousední auta. „Probudila jsem se, když vybuchla nádrž. Docela dlouho to hořelo, než se jim to podařilo uhasit. Začali se sbíhat lidé z okolních domů, co tady mají auta. Chtěli odjet, ale hasiči je nepustili, protože to bouchalo,“popsala Karla Pochylá, která v Ondrouškově ulici bydlí.

Zhruba ve stejné chvíli vznikl požár i v nedaleké Černého ulici, kde zachvátil obytný vůz. Zničil tři auta a dalších sedm, zaparkovaných těsně vedle nich, poškodil. Experti policie i vyšetřovatelé hasičského sboru už potvrdili, že oba požáry byly založeny úmyslně. Motiv činu ale není znám. „Způsobená škoda bude teprve upřesněna,“ řekla mluvčí jihomoravských hasičů Pavla Pražáková.

V Brně-Bystrci hořela auta (zdroj: ČT24)

Kdo oheň založil a zda se v obou případech jednalo o stejného člověka, bude zjišťovat policie. Souvislosti mezi oběma případy ale nahrává i to, že obě místa jsou od sebe vzdálena asi 10 minut chůze. Navíc to zřejmě není poprvé, co v Ondrouškově ulici hořelo. „Je to asi rok, tenkrát shořelo sedm aut,“ vzpomíná Karla Pochylá.