Při závodech amatérů v Brně zemřeli dva motorkáři

Brno – Během sobotních amatérských závodů motocyklů na Masarykově okruhu v Brně zemřeli dva lidé. K tragédii došlo při hromadném startu poté, co se dva motorkáři srazili a skončili na zemi. Další jezdci se jim už nestačili vyhnout. Jeden zemřel při nehodě ihned, druhého se snažili záchranáři neúspěšně resuscitovat.

Další dva zranění muži byli při vědomí a utrpěli těžká poranění. „Po nezbytně nutném ošetření a zajištění jsme oba transportovali na urgentní příjmy brněnských fakultních nemocnic,“ uvedla mluvčí záchranářů Barbora Zuchová. Upřesnila, že utrpěli mnohačetná poranění končetin a hlavy, bylo i podezření na vnitřní zranění. Jeden z motorkářů je v péči lékařů Fakultní nemocnice Brno. „Utrpěl velmi těžká poranění, jeho stav je nyní stabilizovaný,“ řekla mluvčí nemocnice Anna Mrázková.

Masarykův okruh v Brně
Zdroj: ČT24/ČTK

Podle mluvčího brněnského okruhu Jiřího Smetany se nehoda stala při komerčním pronájmu trati. „Šlo o uzavřenou akci klubu ze zahraničí a i ty oběti jsou ze zahraničí,“ upřesnil. Podle informací České televize jde o Rakušany, což potvrzují i rakouské espézetky v okolí okruhu.

Brněnský automotodrom přitom patří k nejbezpečnějším okruhům na světě. Naposledy tady motorkář zemřel před šesti lety.

Filip Zdražil o tragédii na Masarykově okruhu (zdroj: ČT24)