Pervitinový gang týdně produkoval 3 tisíce dávek za téměř 2 miliony

Ostrava – Ostravská policie odhalila mimořádně výkonný mezinárodní gang výrobců a dealerů pervitinu. Skupina nejméně jedenácti lidí vyráběla a prodávala drogu ve velkém množství a za poslední měsíce na tom vydělávala miliony korun. Odběratele měla v Ostravě, Havířově a na Karvinsku. „Skupina byla schopna vyrábět až kilogram drogy týdně, což je asi 3 tisíce dávek v hodnotě 1,8 milionu korun,“ potvrdil ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

K zásahu proti podezřelým kriminalisté povolali také krajskou zásahovou jednotku a Útvar rychlého nasazení, protože měli informace, že někteří členové gangu jsou ozbrojeni. To se potvrdilo. Během několika dnů provedli dvanáct prohlídek bytů a dalších prostor, při kterých kromě důkazů svědčících o výrobě pervitinu, peněz a dalšího majetku, našli také funkční samopal a pistoli.

Z drogových zločinů pak policisté obvinili tři ženy a osm mužů ve věku od 27 do 54 let. Jsou mezi nimi i cizinci. Většina z nich byla už dříve za podobnou činnost souzena. Jeden ze zadržených se dva roky skrýval a vyhýbal nástupu pětiletého trestu odnětí svobody. Toho policisté ihned vzali do vazby.

Skupina byla vysoce konspirativní a dobře organizovaná, její členové měli jasně rozdělené úlohy. „Jeden činnost řídil, další vařil, jiní nakupovali ingredience, další hotové drogy prodávali,“ uvedl Kužel. Dodal, že produkovali kvalitní pervitin, který byl téměř tak čistý, jako by byl vyrobený v laboratoři. Kriminalisté nadále pátrají po dalších lidech, kteří mohli pro skupinu pracovat.

Ostravští policisté odhalili gang výrobců pervitinu. (zdroj: ČT24)