U Plzně se převrátil kamion, dálnici zastavil na čtyři hodiny

Plzeň – Převrácený kamion čtyři hodiny ležel napříč dálnicí D5 u Plzně. Zasahoval do obou směrů, na Rozvadov bylo místo havárie neprůjezdné, na Prahu se jezdilo pouze pravým pruhem.

Kamion havaroval na 67. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov před devátou hodinou dopoledne. Prorazil středová svodidla a převrátil se na bok. V obou směrech zasahoval do levého pruhu, ve směru na Rozvadov ale byla dálnice zcela uzavřená. Pravý pruh byl neprůjezdný již před nehodou, protože probíhá oprava mostu na mimoúrovňové křižovatce, na místo navíc přijeli hasiči a záchranáři. V opačném směru zůstal pravý pruh průjezdný.

Vyprošťování havarovaného vozidla trvalo čtyři hodiny. Nejprve bylo nutné přeložit pracovní stroje, které kamion vezl, potom teprve bylo možné postavit ho na kola a odtáhnout. Dálnice byla opět průjezdná po jedné hodině odpoledne.

Uzavírka na dálnici způsobila problémy, ale pouze lokálně. Na samotné D5 se vytvořila kolona, nepřenesla se ale na silnice v širém okolí. Kamion totiž havaroval uprostřed křižovatky, bylo proto možné na ní z dálnice sjet a vzápětí na ni opět najet.