Muž z Krnova střílel do aut. Zásahová jednotka ho odvedla do cely

Krnov - Zatím z neznámých důvodů střílel dnes kolem jedné hodiny po půlnoci muž z Krnova na auta, která stála poblíž tamního hřbitova. Zasáhl jich osm. Ráno čtyřiačtyřicetiletého muže zadržela zásahová jednotka. Motiv jeho jednání policie nyní zjišťuje. Pachatel byl obviněn z výtržnictví, nedovoleného ozbrojování a poškozování cizí věci.

„Po dojetí na místo policisté zjistili, že jedno ze zaparkovaných aut je prostříleno. Policisté zajistili a zabezpečili prostor a pokračovali v prohledávání místa a přilehlého okolí. Během této prohlídky dohledali dalších sedm automobilů poničených střelbou,“ uvedla policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Podle ní policisté začali pátrat po možném střelci, který byl před zadržen. „Na základě souhlasu státního zástupce se zadržením podezřelého policisté zásahové jednotky vnikli do prostoru, kde se čtyřiačtyřicetiletý muž zdržoval, zadrželi ho a předvedli na obvodní oddělení,“ řekla Vlčková.

Policejní zásah, během kterého policisté evakuovali některé střelcovy sousedy i děti z nedaleké školy, popsal jeden svědek. „Asi deset těžkooděnců naběhlo do domu. Zanedlouho vyvedli ven muže, který na celé kolo křičel, že všechny postřílí. Asi mu přeskočilo,“ řekl serveru iDNES.cz.

Střelba v Krnově
Zdroj: ČT24

Podle policejní mluvčí je štěstí, že nikoho nezranil. Střílel z okna z prvního patra, opakovaně a více směry, v některých vozech bylo více kulek.

Podle neoficiálních informací některých krnovských policistů útočník střílel na automobily už před druhou hodinou ranní. Hlídka následně zadržela muže, kterého ze střelby podezřívala, kvůli chybějícím důkazům jej ale policisté údajně později propustili.

Zda šlo o stejného muže, který byl zadržen zásahovou jednotkou, zatím není jasné, uvedl iDnes.cz. Vlčková k tomu řekla, že nyní takovou informaci nemá.