Na železničních kolejích během dneška zemřeli tři lidé

Česká Lípa / Brno / Olomouc - Tři lidé zahynuli během dnešního dnes při nehodách na železnici. U České Lípy srazil vlak třiaosmdesátiletou ženu, která šla po kolejích a blížící se soupravu zřejmě neslyšela. v Brně-Maloměřicích skočil pod EuroCity sebevrah. Třetí tragédie se stala na periferii Olomouce, kdy po střetu s vlakem zemřel muž středního věku. I tady šlo pravděpodobně o sebevraždu.

Kvůli večerní nehodě byl na pár hodin zastaven provoz na trati z České Lípy na Doksy. „V 18.14 došlo mezi Srním u České Lípy a Českou Lípou ke střetu osobního vlaku s osobou v prostoru veřejnosti nepřístupném. Tato osoba byla usmrcena,“ popsal nehodu mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle mluvčí liberecké policie Dagmar Sochorové šla žena po kolejích a vlak přijíždějící od Doks zřejmě neslyšela. „Byla zády k vlaku a na troubení nereagovala,“ dodala Sochorová.

V Brně-Maloměřicích srazil odpoledne vlak člověka, který na místě zemřel. Neštěstí se stalo kolem 14.30, kdy sebevrah zřejmě skočil pod vlak EuroCity, který jel z Berlína do Budapešti. Na hlavním tahu na Prahu mezi Brnem a Adamovem se několik hodin jezdilo po jedné koleji a České dráhy několik spojů odřekly.

Na kolejích ukončil svůj život také muž na okraji Olomouce na trati na Prostějov. I tady musela být doprava zrhuba na dvě hodiny zastavena. Muž středního věku pravděpodobně také spáchal sebevraždu, a to zhruba ve stejnou dobu, kdy se udála podobná tragédie v Brně.