Firma Atol neoprávněně vybírá parkovné v centru Hradce Králové

Hradec Králové - Soukromá firma Atol začala vybírat parkovné u zimního stadiónu v centru Hradce Králové. Podle Úřadu pro zastupování státu ale nezákonně. Pozemek je totiž státní a firma, která pro město zajišťuje parkovací systém, nemá se státem žádnou smlouvu. Prý se obohacuje na jeho úkor.

Ředitel Úřadu pro zastupování státu Ladislav Košťál potvrdil, že dochází k neoprávněnému obohacování na cizím majetku. Primátor Hradce Králové Otakar Divíšek (ODS) je však toho názoru, že firma vybírá za asfalt, který patří městu a s ním smlouvu má. Atol se už v lednu pokusil vybírat peníze z parkoviště na státních parcelách u zimního stadionu. Po upozornění, že postupuje nezákonně, přestal. Teď to zkouší znovu.

Ředitel společnosti Atol Jiří Slánský se nechal slyšet, že společnost postupuje v souladu se stanovením dopravního značení, které vydal magistrát. To ovšem mluvčí královéhradeckého magistrátu Václav Svoboda odmítá. Atol přitom informoval, že parkování na státním pozemku, ke kterému nemá žádnou smlouvu, zpoplatnil na základě rozhodnutí příslušných odborů magistrátu.