Kdo se chová hůře, revizor, nebo černý pasažér? V Liberci to zjistí

Liberec – Kontrolory v libereckých tramvajích a autobusech budou kontrolovat jiní kontroloři. Podle předsedy představenstva dopravního podniku Romana Šotoly (ČSSD) je to nutné kvůli údajně nevhodnému chování revizorů. Šotola odkázal na svoji zkušenost z nedávné kontroly, kdy ho v tramvaji přistihl revizor bez lístku. Podle revizorů se ale nevhodně většinou chovají hlavně sami přistižení cestující.

Předseda představenstva Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) Roman Šotola popsal, jak revizor urážel například jeho vzhled a účes, když se ukázalo, že u sebe nemá zaměstnaneckou průkazku. Podle Šotoly je proto třeba zaměřit se na chování kontrolorů – a kontrolovat je intenzivněji než dosud. „Když se zachoval takto ke mně, jak se zachová k lidem, kteří nemají žádnou možnost bránit se tak, jako mám já?“ podotkl přistižený předseda představenstva DPMLJ.

Předseda představenstva DPMLJ Roman Šotola, kterého revizor přistihl bez jízdenky
Zdroj: ČT24

Podle revizorů ale vychování chybí spíše mnoha černým pasažérům – to dopravní podnik dokládá i záznamy z vozidel. „Žádná kontrola není nikomu příjemná. Tudíž revizoři nemají lehkou úlohu,“ podotkla mluvčí DPMLJ Martina Poršová.

Městský politik už zaplatil pokutu – čtyřicetikorunový manipulační poplatek za zapomenutou platnou jízdenku. Tomu, kdo cestuje Libercem zcela bez lístku, ovšem hrozí až tisícikorunová pokuta.

Lucie Pokorná o kontrolách revizorů (zdroj: ČT24)