VIDEO: Kamion na Hodonínsku vjel na přejezd na červenou a prorazil závory. Policie po něm pátrá

Řidič kamionu prorazil závoru na přejezdu (zdroj: PČR)

Část závory na železničním přejezdu v Moravském Písku na Hodonínsku poškodil v pondělí večer neznámý řidič. Z místa bez zastavení odjel. Policisté po něm i po jeho autě pátrají.

Oranžový kamion se zahraniční poznávací značkou vjel na železniční přejezd v Moravském Písku v pondělí pět hodin odpoledne. Svítila červená světla a padaly závory. Řidič nemohl vyjet, proto musel závoru prorazit. „Řidič na krátkou chvilku zastavil a při následném opouštění přejezdu ulomil dřevěnou část závory. Neznámý řidič z místa bez zastavení odjel,“ popsal policejní mluvčí Petr Zámečník.

Policisté po řidiči a kamionu pátrají. O pomoc žádají i veřejnost, poznatky o autě a jeho řidiči je možné volat na linku 158.

Podobný případ není jediný

Například loni v březnu vjel pětatřicetiletý řidič nákladního auta na přejezd ve Vratimově u Ostravy i přes svítící červené světlo. Cizinec prorazil závory, aby se vyhnul srážce, a z místa odjel. Police ho později zadržela a obvinila. V Moravském Písku projel už loni v lednu přejezd na červenou řidič autobusu s ukrajinskou značkou. V říjnu 2017 vjel na přejezd ve Vyškově, když svítila červená světla, linkový autobus, a prorazil druhou závoru, aby se s vlakem nestřetl. V autobusu bylo osm cestujících, z toho sedm dětí, nikdo se naštěstí nezranil.