V Kunovicích likvidují následky večerní bouřky. Vytopená je školka a domov pro seniory

V Kunovicích na Uherskohradišťsku likvidují následky bouřky, která zasáhla město ve středu večer. Profesionální i dobrovolní hasiči tam vyjížděli k desítce událostí během jedné hodiny. Voda zatopila třeba místní mateřskou školku, kde je teď omezený provoz, a domov pro seniory.

Většina dětí z mateřské školy v Kunovicích zůstala ve čtvrtek doma. Školku zatopila voda a bahno. Ve školce uklízejí zatopené místnosti.

Z celého Zlínského kraje zasáhly přívalové deště podle hasičů pouze Kunovice a Uherské Hradiště. „Hasiči ze stanice Uherské Hradiště a Zlín a čtrnáct jednotek dobrovolných hasičů z blízkého okolí zasahovali u desítky případů,“ uvedla mluvčí HZS ZLK Lucie Javoříková.

Jako první vyjeli hasiči krátce po půl sedmé večerní do Kunovic do ulice Cihlářská, kde čerpali vodu z budovy domova pro seniory. „Následovala další oznámení, v ulici Slunečná, Obecní, Osvobození, Cihlářská byly ucpané kanály a cesty od nánosu bláta,“ popsala mluvčí hasičů. Hasiči vyjeli i do Uherského Hradiště do místní části Sady, kde se vytvořila velká laguna, kterou museli odčerpávat.

Lokální záplavu zachytil iReportér Marek Gorec (zdroj: ČT24)