Největší „unimo školku“ v metropoli má Břevnov

Praha - Novou školku postavenou ze 46 unimo buněk otevřela na Břevnově Praha 6. Jde o největší modulovou mateřskou školu v hlavním městě. Městské části volí tento typ stavby stále častěji, a to hlavně kvůli rychlé montáži a nízké ceně.

To, že je školka na Břevnově postavená z unimo buněk, na první pohled nikdo nepozná. Původní budova, která tu stála ještě v červnu, obsahovala azbest. Rekonstrukce by byla velmi nákladná, radnice proto rozhodla o demolici a výstavbě montované školky. „Pořídili jsme to za cenu kolem 30 milionů. Výstavba nové takové školky pro 112 dětí by stála při zděné variantě více,“ řekla starostka Prahy 6 Marie Kousalíková (ODS).

Další výhodou školky z unimo buněk je rychlost montáže. „Začátkem září jsme začali navážet moduly, které jsme usadili během tří dnů, a pak už dalších přibližně 50 dní probíhaly dokončovací práce,“ popsal Igor Zahradníček, ředitel společnosti, která školku stavěla.

Břevnovská školka je největší modulovou školní budovou v metropoli. Složená je ze 46 unimo buněk. V budoucnu ji lze doplnit o další moduly, a kapacitu míst tak ještě rozšířit.

Reportáž Luďka Jíry (zdroj: ČT24)