Ozbrojený útočník zastřelil u Raškovic dva lidi

Raškovice - Dva mrtvé a jednu těžce zraněnou ženu po sobě nechal ozbrojený útočník, který v podvečer střílel u obce Raškovice na Frýdecko-Místecku. Zásahová jednotka pachatele zadržela. Motiv střelby zatím není známý. Policie po incidentu uzavřela příjezdové cesty do obce.

Zastřelenými jsou třiasedmdesátiletý muž a sedmnáctiletá dívka, postřelenou jednasedmdesátiletá žena. Všichni jsou příbuzní. V jakém vztahu jsou oběti a jednatřicetiletý střelec, zatím policie nesdělila. „Teď bude minimálně do rána probíhat ohledání místa činu,“ řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že v Raškovicích zasahovaly tři posádky, na místo byly vyslány před 17. hodinou. Dvěma lidem už lékaři nemohli pomoci, oba byli mrtvi. Vážně postřelenou ženu záchranáři převezli na heliport do Frýdku-Místku, odkud ji vrtulník transportoval do Fakultní nemocnice v Ostravě.

„Posádka zdravotnické záchranné služby poskytla ošetření také jednatřicetiletému muži, který měl pouze lehké oděrky na rukou a hlavě, jeho stav nevyžadoval transport do zdravotnického zařízení,“ uvedl Humpl. Záchranáři pomáhali i šestačtyřicetileté ženě, jež podle mluvčího nejevila známky fyzického zranění, ale akutní stresové reakce.

Podobný případ se stal naposledy v listopadu 2011, v areálu letecké továrny Aircraft Industries v Kunovicích zemřeli po střelbě tři muži včetně pachatele, bratra bývalého člena představenstva firmy a zbrojaře Pavla Musely Karla.

O dva měsíce dříve muž ve Svitavách několika ranami z krátké střelné nelegálně držené zbraně zastřelil svoji družku a její nezletilou dceru a následně spáchal sebevraždu.