Janské Lázně mají nového ředitele, je jím Rudolf Bubla

Janské Lázně (Trutnovsko) - Státní léčebné lázně v Janských Lázních na Trutnovsku vede ode dneška bývalý šéf Léčebných lázní Bohdaneč Rudolf Bubla. Nahradil krizového manažera Josefa Šimurdu, který lázně vedl po odvolání bývalého ředitele Romana Koudeleho. Informovala o tom Mladá fronta Dnes.

Bubla působil ve funkci ředitele lázní Bohdaneč šest let, letos v květnu byl z funkce odvolán. Své jmenování na post ředitele Janských Lázní odmítl komentovat. Šimurda, který po květnovém odvolání bývalého ředitele Koudeleho vedl Janské Lázně jako krizový manažer, se o post ředitele také ucházel. Výběr nového šéfa považuje za netransparentní.

Lázně se dlouhodobě potýkají s problémy. Bývalý ředitel Koudele letos na jaře oznámil možné zrušení dětské léčebny Vesna a propuštění asi 80 zaměstnanců. Zprávy vyvolaly vlnu nevole a ministerstvo Koudeleho odvolalo z funkce, ve které působil od roku 1990. „Na vzniklou krizovou situaci jsem dostatečně dlouho dopředu upozorňoval ministerstvo zdravotnictví. Udělal jsem vše, co bylo v mých silách, aby Janské Lázně fungovaly a mohly léčit dospělé i dětské pacienty,“ sdělil tehdy v prohlášení.

Vedení se jako krizový manažer následně ujal Josef Šimurda, který měl za úkol situaci v lázních stabilizovat. Představil plán, podle něhož by léčebna Vesna měla zůstat zachována. Plán také počítal s tím, že by zhruba polovina z 800 lůžek sloužila léčebným účelům, propouštění se ale nevyhnul, odešlo na 50 zaměstnanců.