Kvůli úniku čpavku na chomutovském stadionu musela být evakuována více než stovka lidí

Na zimním stadionu v Chomutově unikal ve čtvrtek ráno čpavek, proto museli být evakuováni hosté ze sousedního hotelu i lidé, kteří bydlí v přilehlé ulici. Podle chomutovské policejní mluvčí Marie Pivkové se nikomu nic nestalo a po zastavení úniku se mohli lidé po deváté hodině vrátit domů.

Hasiči dostali hlášení o unikajícím plynu na tísňovou linku v šest hodin ráno. „Zápach čpavku byl cítit zhruba sto metrů okolo stadionu,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Hosté se sousedního hotelu Aréna proto museli opustit své pokoje.

„Na místo byl povolán evakuační autobus hasičů ze stanice Louny, který evakuované odvezl do centra Chomutova. Počet evakuovaných je 116,“ dodal Marvan. Z preventivních důvodů byli evakuováni rovněž obyvatelé ze čtyř domů ve Sluneční ulici. Mimo provoz byl od rána také aquapark, který je v areálu.

Po zastavení úniku čpavku se stadion odvětral, okolnosti i příčinu teď zjišťuje Česká inspekce životního prostředí. Podle informací chomutovské radnice ve strojovně zimního stadionu nedolehl ventil odolejování ledových ploch, proto čpavek unikl.