Na Karlovarské v Plzni se srazily dvě tramvaje, jedna cestující je zraněna

Plzeň – U Rondelu na severu Plzně se srazily dvě tramvaje. Jedna cestující při havárii utrpěla zranění. Městské dopravní podniky musely kvůli ní na dvě hodiny omezit provoz linek 1 a 4 do městských částí Lochotín, Košutka a Bolevec.

Nehoda se stala po jedenácté dopoledne na Karlovarské třídě za výjezdem z Rondelu, obě tramvaje mířily stejným směrem. „Tramvaj číslo 4 narazila do tramvaje číslo 1, která jela po stejné koleji,“ uvedl provozní ředitel Plzeňských městských dopravních podniků Jiří Ptáček. Tramvaj 4 po srážce vykolejila.

Jedna cestující utrpěla při nehodě lehké zranění, tramvaje jsou naopak podle dopravního podniku vážně poškozené. „Celkově byla škoda odhadnuta na milion korun,“ upozornil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Právě inspekce spolu s policií vyšetřují příčinu nehody. „Pravděpodobnou příčinou na základě dosud známých skutečností je selhání lidského faktoru,“ doplnil Drápal.

Na linkách 1 a 4 byla po nehodě výluka, tramvaje neobsluhovaly Lochotín, Košutku a Bolevec, kam místo nich jezdily autobusy. Dopravu mohly dopravní podniky obnovit po dvou hodinách.

  • Nehoda tramvají zdroj: ČT24
  • Srážka tramvají zdroj: ČT24