Pro poštu? V Němčovicích do hospody

Němčovice (Rokycansko) - Doporučená psaní nebo balíky si budou lidé z Němčovic na Rokycansku vyzvedávat v hospodě. Obec tam zřídila výdejní místo České pošty. Dosud museli obyvatelé Němčovic pro dopisy, se kterými je nezastihla doručovatelka, na 6 kilometrů vzdálenou poštu. Ta má ale omezené úřední hodiny, a zásilky tak často končily nevyzvednuté. Česká pošta nakonec místním na žádost starosty vyšla vstříc a otevřela výdejní místo v hospodě.

Vedle pípy je v němčovické hospodě nově i poštovní trezor. Od pondělí tam budou veškerá psaní uložená až do vyzvednutí. Zásilky bude vydávat hostinská, a to téměř kdykoli. Jejich výdej se totiž bude řídit provozní dobou hospody. Poštu si budou moc lidé vyzvednout jak v sobotu, tak i v neděli do pozdních večerních hodin.

Česká pošta původně žádost o zřízení vydejního místa v hospodě zamítla. Pak ale vyslyšela přání místních. „Česká pošta se žádostí pana starosty opakovaně zabývala a zřízení výdejního místa povolila, a to především s ohledem na potřeby občanů,“ uvedla Marta Selicharová, mluvčí České pošty.

Pošta v němčovické hospodě (zdroj: ČT24)