Policie vyšetřuje vraždu manželského páru. Na jihu Čech jde o pátý případ za několik dnů

Jihočeská policie vyšetřuje dvojnásobnou vraždu na Písecku. Mrtvého 60letého muže a 55letou ženu našel v pondělí jejich syn v obytném přívěsu páru u Dobešic v části Pazderna. Vražda se podle policie mohla stát už v neděli, hledá případné svědky.

Manželé měli trvalé bydliště jinde, ale často pobývali ve zmiňovaném přívěsu. Neznámý útočník je zavraždil bodnořezným nástrojem, uvedla policie.

„Motiv činu není známý. Kriminalisté proto žádají veřejnost o pomoc, přivítají jakékoliv informace, které by mohly souviset s osobami zavražděných nebo s činem,“ řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Důležité je podle něj svědectví každého, kdo o víkendu viděl jakékoli osoby nebo vozidla u obytného přívěsu zavražděných, slyšel podezřelé zvuky, případně viděl cokoli podezřelého. Pachatele mohl podle mluvčího prozradit i štěkot psů, kteří se kolem přívěsu pohybovali.

Na jihu Čech jde o pátou násilnou či podezřelou smrt v rozmezí několika dnů. V neděli nad ránem podle policistů zavraždil provozovatel restaurace na Písecku jednoho hosta. Kriminalisté navíc od pondělí vyšetřují úmrtí staršího páru v Českých Budějovicích. „Nepamatuji, že by v minulosti došlo k tolika tragickým událostem v tak krátkém časovém rozmezí,“ dodal policejní mluvčí.