Za pomoc s úklidem platil muž drogami, usmrtil tak studentku

Ostrava – Smrtí devatenáctileté dívky po požití drog se zabývá ostravská policie. Obvinila pětatřicetiletého muže, který drogami platil lidem, kteří mu pomáhali s úklidem. Kromě studentky, která zemřela, dal drogy také další stejně staré dívce, dříve stejným způsobem zaplatil dvaatřicetiletému muži, který mu pomáhal s rekonstrukcí chaty.

Policisté obvinili muže, který podle nich rozdával drogy, z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Zjistili, že dívce, která zemřela, nabídl drogy nejméně podruhé. Poprvé zaplatil dvojici devatenáctiletých žen za úklid chaty ve Frýdku-Místku pervitinem, který s nimi potom podle vyšetřování kouřil. Podruhé jim za úklid bytu v Ostravě dal metamfetamin v kapsli a marihuanu. „Zdravotní stav jedné ze studentek se ovšem začal zhoršovat,“ přiblížila policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Muž se dívce pokusil pomoci tím, že jí nejprve podal lék, který obsahoval psychotropní látku diazepam. Když už nejevila známky života, pokusil se ji oživit tím, že ji odnesl do vany a sprchoval ji. Lékařskou pomoc nepřivolal, policie se o události dozvěděla až dodatečně. „Soudní lékaři po provedené pitvě konstatovali příčinu úmrtí studentky intoxikaci organismu pervitinem,“ uvedla mluvčí Holčáková.

Vyšetřovatelé zjistili, že muž neplatil drogami poprvé. Asi deseti gramy pervitinu se odvděčil jinému muži, který mu před dvěma lety pomáhal s rekonstrukcí chaty. Teď mu hrozí až osmnáct let vězení.

Marta Pilařová o úmrtí studentky (zdroj: ČT24)