Autobus se na okraji Prahy srazil s kamionem, tři těžce zranění

Při nehodě autobusu utrpělo zranění devět lidí (zdroj: ČT24)

Tři lidé utrpěli těžká zranění při nehodě městského autobusu s nákladním autem na Kunratické spojce na jižním okraji Prahy. Celkem utrpělo zranění devět lidí. Vážná nehoda se stala kolem jedenácté dopoledne na křižovatce s ulicí K Šeberáku. Provoz na Kunratické spojce byl po nehodě sedm hodin omezen.

Na Kunratické spojce havaroval autobus linky 165, která vede z Hájů na Zbraslav, a kamion, který vezl auta. Podle svědka havárie narazil kamion do autobusu. „Odhodil autobus na stranu a řítil se na mě,“ popsal řidič osobního auta, kterému se nákladní vůz nakonec vyhnul. Policisté ale zatím nemají jasno v tom, kdo vjel do světelné křižovatky na který signál.

V autobusu utrpěli tři lidé těžká zranění. Byl mezi nimi i řidič, kterého letecká záchranná služba transportovala do Ústřední vojenské nemocnice. Další dva těžce zraněné převezli záchranáři do vinohradské nemocnice. Dva lidé pak utrpěli středně těžká zranění, další čtyři lehká. Okolnosti nehody, která se stala na světelné křižovatce, nejsou zřejmé, policisté je vyšetřují. Zatím podle mluvčího Jana Daňka vyloučili, že by byl řidič kamionu pod vlivem alkoholu.

U nehody zasahovalo několik sanitních vozů i hasiči. Vzhledem k vyššímu počtu zraněných aktivovali záchranáři traumaplán, uvedla jejich mluvčí Jana Poštová. Jejich zásah trval čtyřicet minut, před polednem tedy již stihli všechny zraněné přepravit do nemocnic.

Nehoda autobusu
Zdroj: Radek Krahulík/HZS hl. m. Prahy

Kunratická spojka byla po nehodě dlouho neprůjezdná. Během odpoledne se podařilo zprůjezdnit alespoň jeden pruh, bez komplikací ale byla trasa od Vídeňské ulice k dálnici D1 až před šestou večer.

Nehoda měla vliv i na městskou hromadnou dopravu, omezení se dotklo autobusových linek 197, 203 a pochopitelně i 165, po které původně jel i havarovaný autobus.