Noční nehody nepřežili dva lidé, další havárie poškodila plynové vedení

Ostrava/Plzeň – Tři vážné nehody se staly během několika hodin na Frýdecko-Místecku, Opavsku a Tachovsku. Při dvou z nich umírali lidé, třetí si zase vyžádala evakuaci lidí z domu ohroženého unikajícím plynem.

První nehoda se stala na silnici mezi Borem a Velkými Dvory na Tachovsku krátce před půlnocí. Havarovalo osobní auto, kterým cestovali tři lidé. Vyjelo ze silnice, narazilo do stromu a skončilo v příkopu. „Na místě zemřel spolujezdec 88. ročník, žena o rok starší byla převezena do nemocnice v Plzni, sedmadvacetiletý řidič skončil v nemocnici ve Stodě,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Telekešová. Řidiči auta naměřili policisté po nehodě 0,6 promile alkoholu.

Zhruba o hodinu později zemřel osmatřicetiletý řidič dalšího osobního auta, které čelně narazilo do domu ve Frýdku-Místku. Vůz přijel po vyúsťující komunikaci do křižovatky typu T, kterou ale projel a skončil ve zdi protější budovy. „Řešíme, co se stalo. Zda nehodu způsobila technická závada na vozidle či chyba řidiče,“ řekl policejní mluvčí Vlastimil Starzyk. Dodal, že policisté se zabývají i možností, že muž chtěl spáchat sebevraždu. „Je to jedna z verzí. Zatím ji ale nic nepotvrzuje,“ uvedl.

Méně závažné následky, avšak dopad na mnohem více lidí měla nehoda, která se stala před třetí hodinou ve Vítkově na Opavsku. Auto narazilo do plynové přípojky, odkud začal unikat plyn a hrozil jeho výbuch. Policisté proto evakuovali dvacet lidí z okolních domů. „Někteří čekali v autech, jiní u sousedů,“ řekl Kůdela. Oprava plynového potrubí trvala asi hodinu, potom se evakuovaní lidé mohli vrátit.