Srážka nákladních vlaků na 12 hodin zastavila provoz na vytížené trati na Nymbursku

Srážka dvou nákladních vlaků a následné vykolejení jednoho z vagonů zastavily na několik provoz na trati mezi Lysou nad Labem a Kostomlaty nad Labem na Nymbursku. Nehoda se obešla bez zranění. Provoz byl obnoven po zhruba 12 hodinách v půl třetí odpoledne.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se nehoda stala hodinu po půlnoci, kdy jeden z vlaků z dosud neznámých příčin najel do zadní části před ním jedoucího vlaku. V důsledku toho vykolejil a poškodil se jeden z vozů.

„Strojvedoucí předního vlaku srážku nezaznamenal a byl zastaven až v Kutné Hoře,“ dodal Drápal. Předběžná škoda na vlaku byla vyčíslena na milion korun, škoda na kolejích zatím nebyla odhadnuta.

Mezi Lysou a Kostomlaty byla zavedena kyvadlová autobusová doprava jen v omezeném rozsahu, dráhy proto doporučovaly cestujícím využít pravidelné vlaky v úseku Nymburk –  Sadská – Poříčany – Český Brod a Praha hl.n. Vybrané vlaky byly vedeny odklonem přes Poříčany a mimořádně zastavovaly v pražské Libni. 

Srážka dvou nákladních vlaků a následné vykolejení jednoho z vagonů zastavily provoz na trati mezi Lysou a Kostomlaty nad Labem
Zdroj: ČTK