Vltava v Praze vydala dvě mrtvá těla

Praha - Pražská policie našla ve Vltavě dvě mrtvoly. První tělo bylo ve vodě poblíž Palackého mostu a druhé se zachytilo v česlech vodní elektrárny na Štvanici. Není vyloučeno, že mrtvým ze Štvanice je muž, kterého v březnu srazilo auto z Mánesova mostu a po kterém několik dní marně pátrali.

Policisté první oznámení o tom, že je ve Vltavě mrtvý člověk, dostali kolem 8:00. Tělo bylo poblíž lodi za pontonem. Podle policie šlo o muže ve věku 40 až 50 let. Co bylo příčinou úmrtí, určí až pitva, předběžně bylo ale vyloučeno cizí zavinění.

K nálezu druhého těla byli policisté přivoláni kolem 10:00 na Štvanici. Po vyzdvižení těla policisté zjistili, že jde o mužské tělo ve značném stádiu rozkladu. Vedle pitvy byly podle mluvčí nařízeny i testy DNA. „Nemůžeme vyloučit, že to má spojitost s nehodou na Mánesově mostě,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Osobní auto počátkem března na Mánesově mostě najelo do lidí a dva při tom srazilo do Vltavy. Ženu hasiči z řeky vytáhli, svým zraněním později v nemocnice ale podlehla. Dalšího sraženého chodce i přes rozsáhlé pátrání policisté dosud nenašli.

Pražští policisté řešili nález lidských ostatků i včera, když byly ve sklípku zahradní chatky poblíž Kolbenovy ulice v Praze 9 objeveny lidské nohy ve stádiu rozkladu. Lékař tak nemohl určit, zda jde o muže či čenu. Více by měla prozradit nařízená pitva.