Po manželech z Přerova zbyly jen krvavé stopy. Z vraždy je obžalovaný syn

Kauza vraždy manželů (zdroj: ČT24)

Výslechem znalce u ostravského krajského soudu pokračovalo projednávání případu dvojnásobné vraždy manželů z Přerova z roku 2009. Obžalovaný je syn mrtvého Pavel Nárožný. Hlavní líčení bude pokračovat až do konce týdne. Na programu jsou výslechy dalších svědků, řekla mluvčí soudu Lucie Olšarová.

Pavla Nárožného olomoucký soud už třikrát zprostil obžaloby kvůli nedostatkům důkazů, rozsudek však nakonec vždy zvrátil vrchní soud. Případ se tak musel přesunout z Olomouce do Ostravy.

Nárožný vinu odmítá. Tvrdí, že otec žije. Případem se už třikrát zabýval olomoucký krajský soud. Vždy Nárožného zprostil obžaloby, vrchní soud ale rozhodnutí pokaždé zrušil. Nakonec rozhodl i o změně senátu. Proto se případ přestěhoval před časem do Ostravy.

Soudní znalec na genetiku Milan Kopečný, který vypracoval v kauze údajného dvojnásobného vraha Pavla Nárožného celkem pět znaleckých posudků, uvedl, že opakovaně zkoumal stopy na místě činu údajné vraždy.

„Znalec u soudu řekl, že měl dostatek biologického materiálu, aby mohl stanovit profily DNA. Právě část DNA nebo pachové stopy obžalovaného Pavla Nárožného se našly na místě činu a v autě zavražděných,“ zjistil redaktor České televize Jiří Loučka.

Obžalovaný: Nic jsem nespáchal

„Obžaloba se nezakládá na pravdě. Nic takového jsem nespáchal. Nechápu, proč státní zastupitelství a vrchní soud trvají na obžalobě. Nikoho jsem nezavraždil. Naopak mám důkaz, že je otec živý,“ řekl před soudem Nárožný, který byl původně obžalovaný společně s matkou. Žena ale v době procesu zemřela.

Manželé z Přerova zmizeli v listopadu 2009, soudy už oba prohlásily za mrtvé. V jejich domě po nich zbyly pouze krvavé stopy na stěnách a podlaze. Podle obžaloby matka a syn pár zavraždili, těla naložili do osobního auta a odvezli na neznámé místo. Důvodem mohly být podle obžaloby rodinné i majetkové spory. 

Dům, ve kterém se odehrály podle policie vraždy
Zdroj: Luděk Peřina/ČTK

Zvrat v případu přinesl po dvou letech od vraždy nález platebních karet a dokladů zavražděného muže. Objevili je exekutoři v klavíru Hany Nárožné poté, co nástroj připravovali při exekuci k dražbě.

Nárožného olomoucký krajský soud zprostil obžaloby třikrát. Podle soudu má s vraždou svého otce a jeho manželky něco společného, neprokázalo se však, že čin spáchal. Podle posledního rozhodnutí byla podle krajského soudu většina důkazů v této kauze zajištěna nezákonně, to však vrchní soud odmítá.

Muž kromě této dvojnásobné vraždy čelí obžalobě za přípravu vraždy své tety. Tímto případem se zabývá od dubna olomoucký krajský soud. Nárožný je kvůli tomu ve vazbě, důvodem je obava z pokračování v trestné činnosti.