Policie našla na jihlavské skládce tělo, zřejmě pohřešované dívky

Jihlava – Na skládce komunálního odpadu v Jihlavě-Hencově nalezli policisté po celodenním pátrání část lidského těla. Nález zřejmě souvisí s jedenáctidenním pátráním po patnáctileté dívce z Jihlavska. Ta odešla z domova na diskotéku a nevrátila se. Protože policie na skládce zůstává, jihlavské městské služby nemají kam vyvážet kontejnery.

Na hencovskou skládku zavedlo policisty se psy pátrání po pohřešované dívce. „V průběhu dnešního dne jsme na skládce zajistili důležité stopy, které budou předmětem dalšího zkoumání a kriminalistických expertiz,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Další informace nechce policie poskytovat, nález ostatků na skládce však potvrdil zdroj ČTK.

Podle mluvčího Služeb města Jihlavy Martina Málka je skládka na příkaz policie uzavřena od úterního večera, během noci prohledali policisté zhruba 300 tun odpadu. Kvůli policejnímu pátrání však není skládka k dispozici městu, podle všeho to tak zůstane i ve čtvrtek. „My v tuto chvíli řešíme kolaps s nevyvezenými kontejnery,“ upozornil mluvčí městských služeb. Odpad zatím podnik provizorně ukládá na překladišti třídicí linky.