Hromadná nehoda na D1. Jeden mrtvý, šest zraněných

Jeden člověk zemřel při ranní nehodě kamionu, osobního auta a dodávky na 175. kilometru D1 u Ostrovačic. Podle  informací hasičského záchranného sboru a zdravotníků je na místě šest zraněných, jedna žena je zraněna vážně. Ve směru na Prahu se tvoří kolony.

 Havárie se stala kolem 8:15. Srazily se osobní auto, nákladní auto a dodávka.

„Jeden muž zemřel na místě, jedna žena byla s mnohačetnými vážnými poraněními transportována na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Bohunicích. Dalších pět lidí utrpělo středně těžká poranění a byli rovněž převezeni do brněnských nemocnic,“ sdělila mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková. Všichni postižení jsou podle ní cizinci.

Policie dálnici ve směru na Prahu uzavřela kvůli přistání vrtulníku, tvořily se kolony. Po desáté hodině byla dálnice průjezdná jedním pruhem kvůli dokumentaci a vyšetřování nehody. Podle dopravního servisu se dálnice v místě nehody znovu uzavře kvůli odtahu poškozených vozidel. Po jedenácté hodině se kolony začaly rozjíždět. Plný provoz byl obnoven po půl jedné.

Příčiny nehody policie šetří.  Podle dosavadních informací stála v odstavném pruhu kvůli poruše dodávka a osobní auto.  Zezadu do vozidel vrazil kamion s českým řidičem. Člověk, jenž zemřel, se v okamžiku nehody nacházel mimo vozidlo a zřejmě se pokoušel auto opravit.