Vojákům sjel na dálnici D35 z návěsu tank

Na dálnici D35 ve směru z Olomouce na Hranice sjel vojákům při jízdě z návěsu tank. Blokoval pravý jízdní pruh, dálnice ale byla průjezdná. Hasiči tank pomohli naložit zpět na vozidlo. Problémy byly ráno i na dalších českých dálnicích. Kvůli nehodě stála zhruba hodinu D1. Vzpříčené nákladní auto s nadměrným nákladem přibližně hodinu a půl blokovalo dopravu i na D5.

Nehoda na D35 se stala kolem 07:00 na 294. kilometru dálnice. Podle dosavadních informací nebyl nikdo zraněn. Hasiči tank pomohli naložit zpět na vozidlo. Na místě se ale tvořila až dvoukilometrová kolona. Nyní už je dálnice průjezdná bez omezení. 

Podle mluvčího Generálního štábu Jindřicha Pleschera šlo o tank z výzbroje 73. tankového praporu, který vojáci převáželi z Přáslavic do Nového Jičína. „Vojáci tank vezli na návěsu, jeli z kopce a tank jim zřejmě sjel a spadl z návěsu,“ uvedl policejní mluvčí.

Plescher dodal, že se tank z podvalníku částečně sesunul a zablokoval komunikaci: „Nikdo nebyl zraněn a nedošlo k poškození komunikace ani ostatních vozidel.“  

D5 blokovalo auto s nadměrným nákladem

Potíže byly ráno také na 110. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov. Vzpříčené nákladní auto s nadměrným nákladem zde přibližně na hodinu a půl zablokovalo dopravu. Provoz na dálnici byl plně obnoven krátce po 9:30. Událost se podle zasahujících hasičů obešla bez zranění. 

Podle policejní mluvčí Markéty Fialové byla příčinou nehody zřejmě technická závada. Vozidlu se pravděpodobně zablokoval podvozek a zůstalo vzpříčené přes oba jízní pruhy. Podle krajské mluvčí hasičů Pavly Jakoubkové nákladní auto narazilo do svodidel. 

Nehoda čtyř aut zastavila i D1

Dvě nehody čtyř aut zastavily ráno zhruba na hodinu i provoz na 34. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Jeden člověk byl zraněn. Nehody u Ostředku na Benešovsku blokovaly dva jízdní pruhy a řidiči místo museli objíždět. Před sjezdem tak vznikly několikakilometrové kolony.