Na Hodonínsku se srazil vlak s autem. Řidič zemřel, provoz na trati se na čtyři hodiny zastavil

Ve Vracově na Hodonínsku se dopoledne srazil vlak s osobním autem. Řidič po nehodě zemřel. Provoz na trati mezi Kyjovem a Veselím nad Moravou se na čtyři hodiny zastavil. Před půl třetí bylo místo nehody opět průjezdné. Do té doby fungovala v úseku náhradní autobusová doprava.

Nehoda u Vracova se stala před jedenáctou hodinou dopoledne. S autem se srazil spěšný vlak jedoucí z Brna do Uherského Hradiště. „Bylo to na přejezdu se světly, ale bez závor,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podle policejní mluvčí Kamily Haraštové vjela Škoda Octavia na přejezd v době, kdy projížděl vlak. „Auto pak začalo hořet. Zemřel v něm řidič, který cestoval sám,“ doplnila Kamila Haraštová. Zranil se i strojvedoucí. 

obrázek
Zdroj: ČT24

Mluvčí Českých drah Monika Bezuchová řekla, že ve vlaku cestovalo zhruba třicet lidí. Z cestujících se nikdo nezranil. Záchranka zasahovala u řidiče auta a strojvedoucího. Na místo přiletěl i vrtulník. „Při našem příjezdu byl na místě i lékař v civilu, který pomáhal s řidičem auta. Ihned jsme zahájili resuscitaci, která ale byla neúspěšná. Strojvedoucí skončil s lehkým poraněním ruky na chirurgii kyjovské nemocnice,“ doplnila mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.

Podle Moniky Bezuchové přijel pro cestující pohotovostní autobus. Odvezl je do Veselí nad Moravou, odkud pokračovali dalšími spoji.