Oprava tramvajové trati odvede z Malé Strany i auta

Praha – Dostat se na pražskou Malou Stranu bude v příštích dvou týdnech nadmíru složité. Dopravní podnik bude opravovat tramvajovou trať z Malostranské na Újezd. Protože budou práce probíhat v úzkých malostranských ulicích, nedostanou se na některá místa ani auta. Oprava tramvajové trati je naplánována od 8. března 18 hodin do 17. března.

Na Malé Straně bude během prací na trati úplná výluka tramvajové dopravy. Po jiných trasách než obvykle pojedou linky 12, 14, 22 a noční 57, tramvaje číslo 20 nebudou během výluky jezdit. Od 9. do 11. března také nebudou jezdit autobusy 292.

Objízdné trasy tramvajových linek

  • linka 12: (Palmovka–) Malostranská – Staroměstská – Karlovy Lázně – Národní divadlo – Jiráskovo náměstí – Zborovská – Anděl (–Sídliště Barrandov)
  • linka 14: (Ortenovo náměstí–) Lazarská – Národní třída – Národní divadlo – Újezd – Švandovo divadlo – Arbesovo náměstí – Anděl (–Sídliště Barrandov)
  • linka 22 a 57: (Bílá Hora–) Malostranská – Staroměstská – Karlovy lázně / Národní divadlo – Národní divadlo (–Nádraží Hostivař)

Náhradní dopravu zajistí autobusová linka X-22, zprvu však nebude jezdit v celé trase – první čtyři dny výluky sveze cestující z Malostranské pouze na Malostranské náměstí, z Újezdu bude nutné chodit pěšky. Od 12. března již pojedou autobusy v celém úseku Malostranská–Újezd.

Na Malou Stranu nedojedou ani auta

Mezi Újezdem a Malostranským náměstím nebudou mezi 8. a 11. březnem jezdit náhradní autobusy, ale ani auta. Od pátečních šesti hodin večer začne platit zákaz vjezdu ve směru od Smíchova do ulic Újezd, Karmelitská, Letenská a na Malostranské náměstí, objízdná trasa je vyhlášena po pravém vltavském břehu. Od 12. března až do konce prací 17. března pak ještě zůstane uzavřena Letenská ulice.