Čelní střet dvou aut u Slaného si vyžádal tři mrtvé

Slaný - Po čelním střetu dvou osobních aut na silnici 1/16 na okraji Slaného na Kladensku odpoledne zemřeli tři lidé. Další dva byli těžce zraněni a přepraveni do nemocnic v pražském Motole a Střešovicích vrtulníkem. Silnice byla kvůli nehodě téměř čtyři hodiny uzavřena.

K nehodě došlo krátce před 14:00 v ulici Dukelských hrdinů na okraji Slaného, kudy vede silnice 1/16 směrem na Řevničov. Podle kladenské policejní mluvčí Michaely Novákové zemřel čtyřiašedesátiletý řidič a šedesátiletá spolujezdkyně z auta kia a pětadvacetiletá řidička z druhého osobního auta citroën. Její dva těžce zranění spolujezdci skončili v nemocnici.

„Pacient není v přímém ohrožení života a je v intenzivní péči lékařů,“ uvedla mluvčí nemocnice ve Střešovicích Jitka Zinke ke stavu dvaadvacetiletého mladíka. Informace o stavu druhého těžce zraněného se od nemocnice v Motole zatím nepodařilo získat.

Jednoho zraněného se podařilo resuscitovat

Podle původních informací měli na místě zemřít čtyři lidé. Jednoho z těžce zraněných spolujezdců se však po dlouhé resuscitaci podařilo oživit. „Vrátil se pro něj vrtulník, který už z místa odlétal,“ dodala Kostková. Všechny oběti nehody zůstaly zaklíněné v troskách vozidel a jejich těla vyprošťovali slánští hasiči.

Provoz na silnici byl obnoven před 18:00. Při nehodě podle Novákové vznikla škoda kolem 400 tisíc korun. Silnice 1/16 patří mezi důležité silnice v kraji, vede od Řevničova přes Slaný, Mělník, Mladou Boleslav k hranicím s Polskem.