Podvodník lákal seniory na snadný výdělek. Místo prodeje reklam od nich utíkal i s jejich penězi

Okrádal důchodce (zdroj: ČT24)

Celková škoda 150 000 korun a nejméně jedenáct okradených seniorů v pokročilém věku. Přesně takových činů se měl podle policejního obvinění dopustit Marek Krumpoch, který důchodcům sliboval peníze za zavěšení reklamy na plot domu.

Muž se podle policistů zaměřoval na starší osoby, které bydlely v rodinných domech. Oslovoval je s nabídkou umístění reklamních bannerů na plot s příslibem vyplacení finanční zálohy.

Obviněný se seniory sepsal domnělou reklamní smlouvu a během finty s vyměňováním peněz jim je vytrhl z ruky a z místa utekl.
Jiří Loučka
redaktor České televize

Pokud se poškození bránili, pak neváhal použít násilí, poznamenala již dříve moravskoslezská policejní mluvčí Daniela Vlčková. Dva seniory obžalovaný dokonce zbil.

Muž se měl podobných činů dopouštět po celé republice. Přespával údajně na hotelech, které opouštěl bez zaplacení. „Měl rovněž komplice, který je už ve vězení na 7,5 roku,“ dodal redaktor ČT Jiří Loučka. Nejstaršímu seniorovi, kterého měl Krumpoch okrást, je podle obžaloby devadesát let.

Policisté po muži pátrali od loňského ledna.

Tlakový hrnec za desítky tisíc

Kriminalisté letos v dubnu obvinili také skupinu tří osob, která na Bruntálsku rovněž podváděla seniory. Na předváděcích akcích jim měla vnutit předražené spotřebiče. Pod záminkou výhry dvěma důchodcům muži ve věku od 31 do 41 let prodali tlakový hrnec, parní čistič a kuchyňský robot za 95 000 korun.

Podle soudních znalců ale zboží nemá žádnou hodnotu. Obviněným hrozí trest ve výši až pěti let odnětí svobody.