Nehoda kamionů blokovala silnici u Velké Bíteše. Večer hrozí náledí

Velká Bíteš (Žďársko) - Nehoda dvou kamionů uzavřela silnici II. třídy na Žďársku u Velké Bíteše. Příčinou nehody byl smyk jednoho z kamionů na zledovatělé vozovce. Vozidla následně zablokovala celou komunikaci. Při střetu nikdo nebyl zraněn. Policie odkláněla dopravu v obou směrech přes Osovou Bitýšku. Teď už je silnice znovu průjezdná. ČHMÚ varuje také před náledím, řidiči by na něj měli být připraveni od dnešního večera až do pátečního rána.

K nehodě kamionů došlo zhruba 3 km za Velkou Bíteší. Vozidla jela za sebou ve směru od Velkého Meziříčí na Velkou Bíteš. Řidič prvního kamionu dostal smyk, druhý řidič vjel ve snaze zabránit střetu do příkopu a obě vozidla se střetla, uvedla mluvčí Policie ČR Dana Čírtková.

Výstraha ČHMÚ:

V celém Česku se bude od dnešního večera do pátečního rána místy tvořit náledí, a to ve večerních a nočních hodinách. Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí od dnešních 20:00 do pátku 08:00. Kluzké budou místy chodníky i vozovky, chodci a řidiči by měli proto věnovat zvýšenou pozornost místním podmínkám a sledovat dopravní zpravodajství.

Výhled počasí:

  • na horách se budou dnes vytvářet sněhové jazyky a závěje
  • sněžit bude zpočátku v polohách nad 700 m, večer a v noci na zítřek se od severozápadu vrátí sněžení i do nížin
  • noční teploty budou až do konce týdne pod nulou, nejvyšší denní teploty dnes do +6 °C, v dalších dnech se bude ochlazovat, o víkendu se očekává celodenní mráz
Telefonát Blanky Poulové (zdroj: ČT24)