V hořícím domě v Tršicích našli hasiči mrtvého muže

Tršice (Olomoucko) - V Tršicích na Olomoucku našli hasiči v hořícím domě mrtvého muže. Příčinu mužovy smrti i příčinu požáru vyšetřuje policie. Škoda na rodinném domě byla odhadnuta na několik set tisíc korun. Informoval o tom mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák.

Požár rodinného domu v Tršicích byl hasičům nahlášen ráno krátce před pátou hodinou. Dům byl podle Hošáka před příjezdem hasičů celý v plamenech. „Plameny byly pozorovatelné již z velké dálky,“ uvedl. Hned po příjezdu hasiči zahájili průzkum hořícího domu. „Po chvíli nalezli v jedné části domu staršího muže, který ležel na zemi bez známek života. Přivolaný lékař u něj konstatoval smrtelná zranění,“ uvedl Hošák.

Krajská policejní mluvčí Irena Urbánková uvedla, že přivolaný lékař nenašel na těle mrtvého muže žádná viditelná zranění. „Kvůli přesnému stanovení příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva,“ dodala. V domě nikdo jiný nebyl. Díky tomu, že v okolí nejsou žádné přilehlé budovy, nehrozilo, že se požár rozšíří dál.

U požáru zasahovalo celkem pět hasičských jednotek, dvě z Olomouckého kraje a tři jednotky dobrovolných hasičů z Tršic a okolí. Hasičům se požár podařilo dostat pod kontrolu zhruba po hodině. „Na místě ještě z bezpečnostních důvodů zůstává dobrovolná jednotka,“ dodal Hošák.

Reportáž Martiny Tlachové (zdroj: ČT24)