Policie na Děčínsku dál pátrá po ozbrojeném muži

Děčín - Policie stále ještě nedopadla 47letého Jindřicha Jetmara, kterého podezírá z vykrádání chat. Muž je ozbrojený, policie proto apeluje na lidi, aby se jej nepokoušeli sami zadržet. Už ve čtvrtek večer nasadila do akce zhruba 50 lidí, speciální pořádkovou jednotku a vrtulník s termovizí. Muže se ale dopadnout zatím nepodařilo. Akce stále pokračuje a v 10:00 opět vzlétne vrtulník, informovala policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Muž se pohybuje od čtvrtka severovýchodně od Děčína, na pomezí národního parku České Švýcarsko. Nejdříve byl viděn v chatové osadě Hájenka u Růžové, pak u Srbské Kamenice, informace z dnešního rána hovoří ale o tom, že se vydal na druhou stranu a měl by být u Hřenska.

„Hledaný muž je 178 centimetrů vysoký, štíhlé postavy, má prošedivělé vlasy,“ uvedla policie. Popis jeho oblečení se ale od té doby několikrát změnil, protože se muž zřejmě během večera převlékl. Nyní by měl být oblečený v šedém kabátě pod kolena a kostkovaných kalhotách. „Žádáme občany, kteří muže spatřili, aby jakékoliv informace k jeho pohybu neprodleně nahlásili na linku 158. Policisté nedoporučují, aby se ho občané pokoušeli sami zadržet,“ informovala policie.

Do pátrání nasadila vrtulník s termovizí a příslušníky pořádkové jednotky, zřízené v loňském roce kvůli napjaté situaci ve Šluknovském výběžku. „Chceme maximálně ochránit veřejnost, proto taková akce,“ řekla policejní mluvčí.