Lyžaře na Lipensku láká netradiční rozhledna

České Budějovice - První den nového roku přilákala nejmladší šumavská vyhlídka Stezka v korunách stromů na Lipensku stovky lidí. Mnozí z nich využili i možnost zalyžovat si přímo pod netradiční rozhlednou.

Teploty se pohybovaly těsně nad nulou a návštěvníky lákaly vedle osmi kilometrů zasněžených sjezdovek také minimální fronty u vleků. Rozhledna je přímo nad sjezdovkou. Propojení lyžování a procházky s výhledem využili i Pánkovi ze Soběslavi. Pro lyžaře je přímo u horní stanice lanovky připravena úschovna lyží s půjčovnou outdoorových bot. Stačí jen sundat lyže a vydat se do korun stromů. „Je fajn si zasportovat a navíc se podívat s dětmi na naučnou stezku,“ pochvaluje si David Pánek. 

Dnes návštěvníkům přálo počasí, a tak byly vidět i Alpy. „Už jsme tu jednou byli a říkali jsme si, že letos nový rok oslavíme tímhle způsobem. Přijde nám to jako jedna z nejzajímavějších atrakcí na Lipensku,“ svěřuje se jeden z návštěvníků naučné stezky. 

Stezka v korunách stromů (zdroj: ČT24)

Stezka je v provozu nejen na Nový rok, ale i po celou zimní sezonu. „Stezka se celoročně udržuje, v zimě speciálními stroji, aby byla příjemně průchozí. Nabízíme i noční provoz,“ vysvětluje jeden z organizátorů Filip Pekárek.

Vstup na bezbariérovou, sedm set metrů dlouhou vyhlídku vyjde čtyřčlennou rodinu na tři sta šedesát korun.