Pražané tento týden sportují zdarma. Zájem je opět velký

Praha - Pražská sportoviště zažívají o vánočních prázdninách nápor sportovců. Za nebývalým zájmem stojí už tradičně akce Týden sportu zdarma, která se v hlavním městě koná už popáté. Ani letos si ji nenechaly ujít tisíce lidí. Nabídka bezplatně zpřístupněných kluzišť, hal i bazénů se mění každý den až do 31. prosince.

Výběr z nabídky bezplatného sportování je široký. Do týdenní akce se zapojilo víc než 70 pražských sportovišť. „My jsme chtěli týden sportu výrazněji medializovat, a to samozřejmě vyvolává daleko větší zájem. U provozovatelů potom převažuje samozřejmě i snaha se zviditelnit, oslovit své potenciální klienty do příštího roku,“ uvedl manažer akce „Týden sportu zdarma“ Petr Bříza, pražský zastupitel (ODS).

Novinkou letošního sportování jsou on-line rezervace. Na rozdíl od předchozích let tak zájemci o konkrétní sport vědí v předstihu několika dnů, zda se na něj dostanou. Největší zájem je tradičně o bazény. „V minulých letech stáli lidé frontu. Dnes víme, že na internetu už jsou všechna místa obsazena, takže ti, kteří zaváhali, už se sem bohužel nedostanou,“ uvedla Kateřina Vostárková, vedoucí plaveckého bazénu Hloubětín. Na některých sportovištích se však ještě pár míst sehnat dá.

Týden bezplatného sportování loni využilo 17 tisíc Pražanů. Letos to podle odhadu organizátorů rozhodně nebude nižší počet.

Reportáž Luďka Jíry (zdroj: ČT24)