Déšť zatopil vestibul metra ve stanici Můstek i Zlíchovský tunel

Praha - Silný déšť provázející dnešní bouřku zatopil vestibul metra linky A ve stanici Můstek uprostřed Václavského náměstí, který je nyní uzavřen. Hasiči také odčerpávají vodu ze Zlíchovského tunelu. Mluvčí pražských hasičů Vít Pernica sdělil, že kvůli dešti zasahují na asi deseti místech, z nichž většina je na Praze 5.

Podle pracovníků dispečinku Dopravního podniku bude vestibul metra zpřístupněn během několika hodin. Provoz metra přerušen nebyl, k vlaku se ale lidé musejí dostat vchodem v ulici Na Příkopech.

Pernica se ale rozsáhlejších škod v souvislosti s dnešní bouřkou neobává. „Když jdou dvě bouře za sebou, ta druhá většinou už velké škody nepáchá,“ vysvětlil Pernica s tím, že při bouřce dnes nefoukal silný vítr, který by způsobil další škody. Větší problémy zatím nezaznamenala ani společnost ČEZ. Její mluvčí Eva Nováková řekla, že poruchovost je na běžné úrovni, která je obvyklá při bouřkách.

Předchozí bouře provázené přívalovými dešti a silným větrem se nad Českou republikou přehnaly ve středu 25. června odpoledne a v noci. Vyžádaly si život jednoho člověka a způsobily velké hmotné škody. Na mnoha místech byla přerušena dodávka elektrického proudu, železničáři museli na řadě tratí zastavit provoz a kvůli padlým stromům byly neprůjezdné některé silnice.