Ve Vikýřovicích na Šumpersku hořel autoservis. Na místo se chystají vyšetřovatelé

Požár ve Vikýřovicích (zdroj: ČT24)

Ve Vikýřovicích na Šumpersku vzplála v úterý ráno o půl šesté hala autoservisu. Plameny postihly objekt o rozloze čtyřicet na deset metrů, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Na místě zasahovalo sedm hasičských jednotek. Krátce před devátou hodinou se požár podařilo lokalizovat. „Nyní jsou již na místě policisté, kteří hlídají areál a několik hasičů,“ zjistila redaktorka České televize Zuzana Glacová.

Na místo se zítra vydají vyšetřovatelé se psovody. Budou se snažit zjistit příčinu požáru. Ta je dosud podle Zuzany Glacové neznámá. Hasiči o ní nechtěli spekulovat, dodala s tím, že v úvahu připadá například technická závada či úmyslné založení.

Kolem deváté hodiny ještě hasiči pokračovali v rozebírání střešní konstrukce a v dohašováním skrytých ohnisek, jak sdělil mluvčí hasičů Jan Ondruch. Požár halu zasáhl před 06:00, plameny byly podle místních vidět z velké dálky. Uvnitř budovy se ozývaly výbuchy, šlo zřejmě o palivové nádrže aut, konstrukce objektu se zřítila. Zraněn nikdo nebyl.

Na místě zasahovaly sbory z celého okolí, které vyhlásily druhý stupeň požárního poplachu. To znamenalo, že se zásahu účastnilo do deseti hasičských jednotek. 

V areálu působily profesionální jednotky ze stanice Šumperk a Olomouc. Pomáhaly jim hasičská sdružení z obcí Petrov nad Desnou, Vikýřovice, Nový Malín, Šumperk-Temenice, Velké Losiny a Bludov.