Padělané hodinky našli celníci mezi odpadky

Brno – Padělané hodinky s logy světových výrobců nalezli celníci mezi odpadky při kontrole tržnice v Hatích. V igelitových taškách jich bylo 209, hodnota originálů činí podle mluvčí brněnské policie téměř 20 milionů korun.

Hatě leží u česko-rakouské hranice a celníci tam zasahují pravidelně. Stále častěji ale kontrolují kromě samotných příhraničních tržnic také jejich okolí. Zjistili, že kvůli častým zátahům trhovci sice omezili nabídku padělaného zboží přímo ve stáncích, ale ukrývají ho jinde. „Často jsou to osobní vozidla zaparkovaná poblíž tržnic i skrýše mimo ně,“ uvedla policejní mluvčí Lada Temňáková. Padělaný textil byl ukryt také ve střešní konstrukci tržnice.

Od počátku listopadu nalezli celníci v příhraničních tržnicích a jejich okolí přes 500 kusů textilu a dalších předmětů označených ochrannými známkami, které považovali za podezřelé. Hodnota originálního zboží se podle mluvčí blížila milionu korun. Násobně vyšší „kořist“ potom celníci získali v Hatích, když mezi odpadem u tržnice Hatě 1 našli padělané hodinky.