„Ostravský“ Fed Cup hlásí vyprodáno. Tenistky pilně trénují na víkendové zápasy

Přípravy na Fed Cup (zdroj: ČT24)

Česko versus Španělsko. V Ostravě proběhne po mistrovství světa v krasobruslení další sportovní víkend. Tentokrát bude ve znamení tenisového Fed Cupu. Organizátoři hlásí, že lístky na utkání jsou již beznadějně vyprodány.

„Je to podle nich i tím, že český Fed Cupový tým, ve kterém nechybí Karolína Plíšková, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová, je velmi úspěšný, daří se mu a hraje dobře,“ sdělila redaktorka České televize Pavla Daňová.

Vstupenky byly vyprodány ani ne měsíc od zahájení předprodeje i na boční tribuny, odkud není nejlépe vidět.

Část českých tenistek už v Ostravě v pondělí zahájila přípravu na víkendový zápas 1. kola Fed Cupu proti Španělsku. Družstvo tak otestovalo povrch ve vítkovické Ostravar Aréně, kde první tréninkové výměny absolvovaly Karolína Plíšková a Barbora Strýcová. V úterý se k nim připojila Lucie Šafářová s Kateřinou Siniakovou, které se vrátily z turnajů v Asii.

Už se těším, až s holkama ukážeme Fed Cup, který vybojovaly ve Štrasburku, konečně doma. Vždyť letos vyšel los tak nešťastně, že jsme hráli všechny zápasy venku, ani jeden před domácími fanoušky. O to víc si to vychutnáme v Ostravě, kde jsme hráli několikrát a vždy to tam bylo skvělé.
Petr Pála
kapitán českého fedcupového týmu

Obhájkyně prvenství a pětinásobné vítězky Fed Cupu z posledních šesti let si nechaly položit v hale středně rychlý povrch, který by měl zvýraznit výhodu domácího výběru.

„Zvykáme si na to. Snažily jsme se, aby nám to vyhovovalo co nejvíce. Povrch je příjemný. Trošku to odskakuje a je to s těmi míči takové živější, ale myslím, že to je povrch, jak má být,“ řekla Strýcová. „Už se zase těšíme, že si po delší době užijeme zápas doma,“ uvedla sedmnáctá hráčka světa.

České tenistky ve Fed Cupu obhajují prvenství. Zápas prvního kola se Španělskem je v Ostravě na programu o nadcházejícím víkendu. První kolo světové skupiny začíná v sobotu ve 13:15, to druhé v neděli ve 13:00.

Začne Strýcová proti Muguruzaové

Tenisový Fed Cup mezi Češkami a Španělkami v sobotu rozehrají Barbora Strýcová s jedničkou soupeře Garbiňe Muguruzaovou. Po nich v Ostravě nastoupí česká hráčka číslo jedna a světová trojka Karolína Plíšková s Larou Arruabarrenaovou.

V neděli se obě dvojice prohodí a do závěrečné čtyřhry nehrající kapitán Petr Pála prozatím nahlásil pár Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková, který by se měl utkat se Sarou Sorribesovou a Maríou José Martínezovou.

České tenistky vyrazí za obhajobou prvenství bez své dlouholeté opory, zraněné Petry Kvitové, Pála je nicméně přesvědčen o síle současného mužstva. „Myslím, že když holky podají svůj standard, měli bychom být úspěšní,“ řekl Pála po dnešním losování na ostravské radnici.