Na výstavišti v Praze-Letňanech hořely stánky s občerstvením

Na pražském výstavišti v Letňanech hořely čtyři stánky s občerstvením. Požár vznikl při výměně tlakové lahve, během které další lahve explodovaly. Hasiči zhruba po 40 minutách dostali oheň pod kontrolu. Dva lidé utrpěli popáleniny a jsou v péči záchranářů. Zhruba 200 lidí z blízké haly také bylo preventivně evakuováno.

Požár vypukl před 11:30, přivolaní hasiči pak museli z objektu vynést další tlakové lahve. Na místě zasahovaly téměř všechny hasičské jednotky z metropole a vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu, který signalizuje velký požár.

Mluvčí pražské záchranné služby Dominik Horn dodal, že záchranáři na místě ošetřili dva lehce popálené muže ze stánku s občerstvením a následně je převezli do popáleninového centra v Praze Vinohradech. 

Obchodní a marketingový ředitel provozovatele výstaviště František Martin Přívětivý uvedl, že hořely stánky mezi halami. Oheň dva z nich zcela zničil včetně okolního sezení a poničil plášť blízké haly, na její konstrukci to ale vliv nemělo. Páteční požár tak podle něj neohrozí konání současné akce zaměřené na karetní hry ani nadcházející naplánované akce na výstavišti. 

Areál PVA Expo Praha nabízí celkem 105 tisíc metrů čtverečních krytých i venkovních ploch. Sedm ocelových hal má rozlohu 35 tisíc metrů čtverečních.