Na Šumpersku hořela střecha domu, dva hasiči se zranili

Nový Malín - Hasiči v Novém Malíně na Šumpersku dnes časně ráno likvidovali požár střechy rodinného domu. Část střechy se zřítila při kontrole požářiště na dva hasiče, skončili se zraněními v šumperské nemocnici. Podle prvotních odhadů oheň způsobil škodu za více než milion korun, příčina se vyšetřuje.

Podle krajského mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka poškodil oheň celou střechu. „Při kontrole místa a jeho předávání místní jednotce scházeli dva hasiči po kovovém schodišti a část střechy se na ně zřítila,“ dodal. Šlo o jednoho profesionálního hasiče a jednoho člena dobrovolné jednotky. Hasiči zásah ukončili až v poledne.

„Bydlící z domu naštěstí před plameny dokázali utéci. Hasiči požár lokalizovali zhruba po půl hodině. Následně pokračovali v rozebírání požárem zasažené střechy a dohašování ohnisek. Z objektu vynesli několik nádob na pohonné hmoty a tlakovou láhev na propan butan, tu mimo objekt ochlazovali,“ vysvětlil Hošák.

Jan Weinberg, mluvčí ZZS Olomouckého kraje 

„Muži utrpěli pohmožděniny hrudníku, u jednoho bylo podezření na zlomeniny žeber a u druhého na otřes mozku. Odvezli jsme je do šumperské nemocnice.“

Jeden hasič utrpěl lehká a druhý středně těžká zranění, doplnila mluvčí šumperské nemocnice Radka Baková. Nejsou ohroženi na životě.