Policisté při pronásledování stříleli na kradené auto, řidič zemřel

Řidič kradeného auta na Vyškovsku zemřel poté, co na ujíždějící vůz stříleli policisté. Podle vyjádření mluvčí policisté donucovací prostředky použili, aby auto zastavili. Řidič prý nereagoval na opakované výzvy k zastavení.

Podle policejní mluvčí Štěpánky Komárové řidič v pondělí odpoledne svou nebezpečnou jízdou bezprostředně ohrožoval životy policistů. „Při použití zbraně došlo ke zranění řidiče, který na následky zranění na místě zemřel,“ řekla Komárová. 

Stejně jako v jiných případech, v nichž policisté použijí služební zbraň, si případ k prověření převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů. „V současné době nelze poskytnout žádné konkrétní informace k danému případu,“ dodala mluvčí.

Podle vyškovské policejní mluvčí Alice Musilové se na Vyškovsku občas stane, že někdo nezastaví na výzvu, ale není to nijak obvyklé. Doplnila, že si nepamatuje na událost, která by na Vyškovsku skončila střelbou a následnou smrtí.

Muže se snažili policisté oživit

Podle mluvčí zdravotních záchranářů Hedviky Kropáčkové byl muž po příjezdu záchranky v bezvědomí a resuscitovali ho policisté. „Resuscitaci jsme převzali, byla ale následně ukončena jako neúspěšná,“ uvedla Kropáčková.

Nařízená soudní pitva potvrdí, nebo vyloučí, zda byl řidič pod vlivem alkoholu nebo omamných a psychotropních látek. Muž už v minulosti páchal majetkovou trestnou činnost, uvedla policie.