V průmyslové zóně Triangle vyrůstá mobilní městečko pro 250 lidí, kraj plánuje i školku

V průmyslové zóně Triangle u Žatce vyrůstá mobilní městečko (zdroj: ČT24)

Průmyslová zóna Triangle u Žatce se rozrůstá. Čtrnáct investorů tam teď zaměstnává 3500 lidí, do tří let jich má přibýt dalších 1500. Pro všechny tyto pracovníky i pro zaměstnance dodavatelských firem Ústecký kraj v zóně staví celé mobilní město.

Mobilní buňky ubytovny se stěhují i s nábytkem, který je zajištěn proti pohybu. „Je to samostatný celek, který se celý naloží a odveze. Není potřeba nic demontovat,“ popisuje Václav Žák z montážní firmy Vamiro.

V průmyslové zóně už se pro nové mobilní kontejnery chystají základy. Buňky budou stát jen kousek od administrativní budovy a jídelny. Ubytovna se bude podle Václava Žáka skládat ze 160 kontejnerů, kde bude moci žít až 250 lidí. 

Kontejnerů se do zóny postupně naveze přes 240
Zdroj: ČT24

Kontejnerů do zóny postupně navezou přes 240, teď jich je zhruba 70. Kraj tam chce také parkoviště pro kamiony, čerpací stanici nebo mateřskou školu. Plánuje i obchod, prádelnu nebo autoservis. Zázemí se službami bude hlavně pro zaměstnance dodavatelských firem a lidi v zóně, kterých už je 3500.

„Počítáme s tím, že by tam do tří let mohlo být víc než 5 tisíc zaměstnanců,“ uvádí mluvčí Ústeckého kraje Lucie Dosedělová. Kraj chce postupně do zóny investovat 300 milionů korun. „Máme slíbené kompenzace od státu za snížení ceny za pozemky pro společnost Nexen,“ dodává.

Továrnu na výrobu pneumatik pro osobní a lehké nákladní vozy jihokorejské společnosti Nexen Tire začnou dělníci stavět za dva roky. Bydlet už budou moci v mobilním městě uprostřed zóny, hotové má být v létě.

V průmyslové zóně Triangle vyrůstá mobilní městečko
Zdroj: ČT24
  • Je jednou z pěti tzv. strategických průmyslových zón v Česku. Leží mezi městy Most, Chomutov, Louny a Žatec v těsné blízkosti dálnice D7. Jejím vlastníkem je Ústecký kraj.
  • Rozkládá se na 364 hektarech, volných je zhruba sto hektarů pozemků pro velké a střední podniky zejména z oblastí zpracovatelského průmyslu, technologických center, výzkumu a vývoje.
  • Největší ohlášenou investicí v zóně je stavba továrny na výrobu pneumatik pro osobní a lehké nákladní vozy jihokorejské společnosti Nexen Tire. Firma nedávno oznámila, že továrnu postaví společnost Samsung Engineering. Zakázka je v přepočtu za 4,3 miliardy korun.
  • Zdroj: CzechInvest